de Roosenbooms van Gennep :: Boerderij Peters
Home > Verhalen > Boerderij Peters

Boerderij Peters

Posted by admin on juni 13, 2012

Peter Peters is mijn betovergrootvader. Via mijn grootvader Peter Johannes Roosenboom ben ik naar hem vernoemd.
Peter Peters had volgens de overlevering in de familie een boerderij in Heijen op het Hezeland. Waar stond deze boerderij?

Mijn overgrootvader Willem Roosenboom was getrouwd met Antonia Peters. Mijn vader noemde haar "grutmoet van ut Hèzeland".  Het Hezeland is een deel van het dorp Heijen, waarschijnlijk het deel grenzend aan Gennep in het noorden en grenzend aan Duitsland in het oosten. Onlangs maakte ik kennis met Riet Hanssen-Peters. Haar vader, Joseph Peters (Heijen 1872 - Nijmegen 1942), was de jongste broer van Antonia. Riet is dus een nicht van mijn grootvader, 97 jaar oud.  Zij wist me veel te vertellen over de familie Peters.

Tante_Tonny_met_haar_grootouders1938_bewerkt.jpg

Op deze foto mijn tante Tonny Buurman-Roosenboom met haar grootouders Willem Roosenboom en Antonia Peters in 1938

Antonia Peters (Heijen 1859 - Helmond 1949) was de oudste dochter van Peter Peters (Heijen 1824 - Heijen 1884) en Antoinetta Custers (Bergen 1828 - Heijen 1908). Van Peter Peters is mij geen foto bekend. Van mijn betovergrootmoeder Antoinetta heb ik een heel mooie. Genomen in de fotostudio van Felix Schaetzke in Bochum, mogelijk tijdens een bezoek aan haar zoon Matthijs Jacobus die naar Wanne-Eickel vertrokken was en daar in de mijnbouw werkte.

 

Antoinetta_Peters-Custers-1828-2.jpg

Antoinetta Custers (1828-1908)

 

 

 

 

 

 
 
Concrete5 Appliance - Powered by TurnKey Linux