de Roosenbooms van Gennep :: De stamboom van de familie Roosenboom
Home > Verhalen > De stamboom van de familie Roosenboom

De stamboom van de familie Roosenboom

Posted by admin on mei 30, 2011

Genealogie is een van mijn hobbies

Zo rond 1990 begon ik met het onderzoek naar de voorouders van mijn familie. Dat leek me leuk. Ik had geen idee dat het zo'n boeiende hobby zou worden. Een hobby die nooit af is, net als het verzamelen van postzegels.

Als je je oudste voorvader in de mannelijke lijn gevonden hebt, kun je verder met de lijn van je moeder, van je oma en je overgrootmoeder. Dan is er nog de stamboom van je vrouw, van de partners van je kinderen. Je bent nooit klaar. Naast het verzamelen van de gegevens van de burgerlijke stand kun je verder gaan met het boven water zien te krijgen van verdere gegevens van hun levensloop. Vooral natuurlijk van de generaties net boven je. Ook dat is heel boeiend.

Om dit alles bijeen te krijgen reis je naar archieven, dichtbij huis en verder weg, ook in het buitenland. Het archief van Mosaik in Kleef was voor mij heel belangrijk, daar zijn niet alleen de bronnen van het Land van Kleef toegankelijk, maar ook van de aangrenzende gebieden in noord-Limburg en Gelderland. 

Nu is er veel te vinden op internet. In toenemende mate vind je daar de scans van de originele documenten.

Voor de verhalen van de oudste leden van de familie die nog in leven zijn, die je wat kunnen vertellen over je grootouders of zelfs je overgrootouders ga je ze opzoeken overal in het land. Mijn advies aan iedereen die deze mooie hobby begint, wacht niet met het bezoeken van de oude familieleden.

 
 
Concrete5 Appliance - Powered by TurnKey Linux